More power to your roof

Innovaties bij Monier op Bouwbeurs Utrecht 2011.

Op de Bouwbeurs Utrecht 2011 presenteert Monier zich met veel nieuwe ontwikkelingen voor het hellende dak.

Met deze noviteiten en uitbreidingen bekrachtigt Monier Nederland het credo van de internationale Monier Group: ‘More Power to Your Roof’.

Lage dakhellingen

Door de combinatie van Spirtech onderdakfolies met specifieke dakpanmodellen van Monier zijn dakhellingen mogelijk geworden van 7 tot 90 graden. Zulke lage dakhellingen voor (hellende) pannendaken kan Monier nu bieden, omdat zij de Spirtech dakfolies zelf ontwikkelt en produceert en daarbij al haar kennis van dakpanverwerkingstechnieken met die van onderdakfolies combineert.

Clima+ 200

De nieuwste toevoeging aan het Spirtech assortiment is de Spirtech Clima+ 200 onderdakfolie. Naast een perfecte waterkerendheid is dit product voorzien van een hoogwaardige en duurzame, reflecterende laag die ruim 80% van de inkomende stralingswarmte reflecteert. Dit zorgt ‘s zomers voor een koel gebouw en in de winter voorkomt de folie energieverlies dankzij de zelfklevende, gesloten overlap tussen de foliebanen. Uiteindelijk resulteert dit in een verbeterde isolatieprestatie van de toegepaste dakisolatie tot ruim 20%. Het dempen van pieken in het temperatuurverloop (minder koelen en minder verwarmen) draagt ook bij aan een hoger wooncomfort.

Vapotech

Vanaf 2011 levert Monier ook 2 nieuwe folies voor toepassing aan de (warme) binnenzijde van het hellende dak. Bij deze nieuwe folies, Vapotech genaamd, zorgt de Sd-waarde samen met de interactie tussen voor- en achterzijde voor een optimale vochtafvoer, en dit met absolute luchtdichtheid. Dankzij de Sd-waarden van respectievelijk ≥ 25 m en ≥ 100 m is de dampremmende functie van het dak jarenlang verzekerd.

U vindt Monier in hal 11, stand B068.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie