Dag kunstlicht, hallo daglicht

Symposium over daglicht en daglichtbuizen

Daglicht kan in gebouwen veel vaker worden benut als alternatieve energiebron dan tot nog toe gebruikelijk is.

Experts geven op 20 januari 2011 tijdens het symposium Dag kunstlicht, Hallo daglicht, hun visie op problemen èn oplossingen met daglicht. In het Evoluon te Eindhoven, de lichtstad in het hart van de Benelux, krijgen architecten, lichtontwerpers en andere bij de bouw betrokken disciplines meer handvaten om aan de slag te gaan met daglicht.

 
Inzicht

Het symposium biedt een aansprekend programma waarin daglicht en de toetreding daarvan tot gebouwen van alle kanten wordt belicht. Centraal staat het overdragen van kennis door een architect, een bouwfysicus en drie lichtontwerpers. Zij putten uit grote deskundigheid en een veeljarige ervaring. Dat zal de deelnemers aan het symposium tot nieuwe en praktisch toepasbare inzichten brengen.

 
Onderzoek

Daglicht is een onuitputtelijke bron van verlichting en energie. De beheersing van die bron stelt de bouwwereld voor nieuwe vraagstukken. Een teveel aan warmte en licht belemmert het gebruik van daglicht als alternatieve energiebron. Ook is het nodig vooraf te berekenen, hoeveel licht en warmte op een bepaald moment binnenshuis verwacht kan worden. Tijdens het symposium wordt een onderzoek gepresenteerd naar de hoeveelheid doorgegeven licht (en warmte) via daglichtbuizen. Organisator van het symposium is Techcomlight, de importeur van de Solatube daglichtbuizen.

 
Plaats en tijd

Het symposium vindt plaats op donderdag 20 januari 2011 van 12.00 tot 17.00 uur in het Evoluon te Eindhoven. De toegangsprijs bedraagt EUR 35,- incl. btw en lunch. Aansluitend is er gelegenheid tot netwerken tijdens de borrel. Het symposium Dag kunstlicht, Hallo daglicht, kan ook in het Engels worden gevolgd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie