Branddeur dempt geluid nog beter

Merford levert nieuwe geluidsisolerende branddeur.

In bioscopen, discotheken, poppodia en andere horecagelegenheden zijn geluidsisolatie en brandwerendheid in één deur haast niet meer weg te denken.

De akoestische prestaties van dergelijke deuren variëren echter sterk. Merford heeft haar brandwerende deuren zo doorontwikkeld dat laagfrequent geluid van muziek nog beter gedempt wordt.

Gemeten spectrumGeluidsisolatie oude deurGeluidsisolatie nieuwe deur*
Ra bioscoopgeluid33 dB37 dB
Ra housemuziek25 dB33 dB
Ra popmuziek38 dB43 dB

 
*Conform NEN 5079 
 
Laagfrequent

Muziek in horecagelegenheden, discotheken en bioscopen bevat vaak moeilijk te dempen laagfrequent geluid (zoals basgeluid). Dit geluid dreunt ver door waardoor het voor de omgeving meestal de grootste overlastbron vormt.
Onlangs ontwikkelde Merford Special Doors een nieuwe brandwerende deur met een hoge geluidsisolatie. Deze deur heeft hoge geluidsisolatiewaarden in de moeilijk te dempen lage frequenties en vervangt de bestaande geluidsisolerende branddeur (type MF51) van Merford.

Coating

Deze stalen geluidsisolerende branddeur kan nu ook worden voorzien van een poedercoating in ‘houtlook’ of print naar keuze. Dit maakt de deur ook esthetisch zeer geschikt voor de eerder genoemde toepassingen.

Certificering

De nieuwe MF51 deur onderscheidt zich niet alleen door de combinatie van een hoge geluidsisolatie (Rw = 51 dB volgens EN ISO 140-3) en hoge brandwerendheid (60 min. volgens NEN 6069); de deur is tevens realistisch getest door te testen met een gangbare éénpuntssluiting in plaats van twee knevelsluitingen.
De MF51 deur is akoestisch getest en gecertificeerd door Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs. Tevens hebben zij de materiaalopbouw gecertificeerd. Dit betekent dat de materiaalopbouw van de deuren gelijk is bij de geluidstest en de brandtest.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie