Presentatie StabiCAD 8 for Revit succesvol

Grote opkomst bij BIM-seminar afgelopen 12 oktober.

Dat BIM ook bij de installateurs en adviseurs leeft is een feit. Al was het alleen al omdat opdrachtgevers met de vraag komen of bedrijven kunnen participeren in een BIM-project.

Bijna altijd wordt daarbij direct gevraagd om tekenwerk aan te leveren in Revit. Dat Revit een hele andere benadering vraagt van een project en dat tekenaars niet zomaar even overstappen van CAD naar Revit blijft daarbij vaak onderbelicht. Stabiplan helpt de installatiebranche om hoge kwaliteit tekeningen te leveren.

Seminar

Om de verwarring bij installateurs en installatieadviseurs weg te nemen, organiseerde Stabiplan onlangs een BIM-seminar. De ‘honest on BIM’ visie van Stabiplan kan rekenen op waardering vanuit de branche. BIM voor de installatiebranche is immers iets anders dan de veelgehoorde benadering van BIM voor architecten.

StabiCAD BIMproof

Stabiplan benadert BIM niet vanuit de technologie, maar vanuit de praktijk. Dit betekent samenwerken met alle bouwpartners om goede projecten af te leveren waarin coördinatie, faalkostenreductie en duurzaamheid belangrijke middelen zijn om dat doel te bereiken.
De multiplatformstrategie van StabiCAD stelt haar gebruikers in staat optimaal te functioneren in iedere denkbare BIM workflow.

StabiCAD 8 for Revit

Hoofdonderwerp van het seminar was de presentatie van StabiCAD 8 for Revit. De StabiCAD template voor Revit wordt de komende tijd in nauwe samenspraak met key users doorontwikkeld. De template bevat Revit families met parametrisch opgebouwde symbolen voor de installatietechniek (E + W) en is bedoeld voor StabiCAD 8 tekenaars. Met StabiCAD 8 for Revit kunnen zij installaties uitwerken in het door de architect in Revit aangeleverde gebouwmodel. Met behulp van tools voor zogenaamde collision of clash detection is de coördinatie van installatie, bouwkundig en constructie te optimaliseren. Hierdoor kunnen de faalkosten worden beperkt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie