BIM optimaliseert bouwprocessen

Kubus levert ArchiCAD, een toonaangevend BIM-pakket.

Kubus architectural solutions, opgericht in 1992, stelt zich ten doel processen in de bouw te optimaliseren middels BIM, gebruiksvriendelijke sofware en werkprocessen.

Onze praktijkgerichte down to earth aanpak en de kwaliteit van onze oplossingen is onderscheidend. 
Kubus is al jarenlang distributeur van ArchiCAD in Nederland en Belgiƫ, partner van Solibri voor de Benelux en maker van Kubus Stabu, de meest gebruikte bestekverwerker in Nederland.

Building Information Modeling

ArchiCAD is een toonaangevend BIM-pakket waarmee u aan een 2D/3D-model van uw gebouw werkt. Een gebouwmodel wordt in ArchiCAD opgebouwd met behulp van intelligente bouwelementen, zoals ramen, deuren, wanden, vloeren, daken en kolommen. Deze bouwelementen begrijpen en reageren op de omgeving waar ze in geplaatst zijn. Dit versnelt het werken, maakt het project meer beheersbaar en stelt u in staat virtueel te bouwen in plaats van te tekenen. U krijgt niet alleen een beter inzicht en daarmee meer controle, maar ook wijzigingen worden automatisch in alle 2D views, tekeningen en berekeningen verwerkt.

Solibri Model Checker

Solibri Model Checker is een applicatie die ontwikkeld is op basis van het IFC bestandsformaat en daardoor een goed voorbeeld van onze Open BIM benadering. De applicatie is geschikt voor automatische controle van een gebouwmodel. Enerzijds het controleren van kwaliteit en integriteit van het gebouwmodel en anderzijds het inhoudelijk toetsen van het ontwerp aan bijvoorbeeld programma van eisen of regelgeving. De functionaliteit omvat daarnaast visualisatie, clash detectie, de vergelijking van modelversies over disciplines heen en het uittrekken van hoeveelheden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie