Armstrong OP zorgt voor duurzame akoestiek

De nieuwe generatie systeemplafonds biedt het beste van twee werelden.

Armstrong introduceert een nieuwe generatie OP systeemplafonds. In de innovatieve Open Plan (OP)-technologie zijn de beste eigenschappen van harde en zachte minerale plafondtegels gecombineerd.

De series Perla OP, Ultima OP en Sierra OP zetten een nieuwe norm voor systeemplafonds waarin akoestiek, esthetiek en duurzaamheid op sublieme wijze zijn geïntegreerd.

Sterke punten

De OP-technologie biedt een perfecte akoestiek met een geluidabsorptie tot αw = 1 en een relatief goede (overlangs) geluidisolatie. OP-plafondtegels van Armstrong dragen ook actief bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit; de hoge densiteit houdt stof vanuit het plenum tegen en voorkomt het filtereffect. Dankzij een lichtreflectie tot 90% en de uitstekende thermische isolatie leveren de tegels ook nog een hoge energieprestatie.

Kenmerken
  • fabricage zoveel mogelijk uit gerecycled materiaal;
  • bijzonder lange levensduur;
  • eenvoudig te reinigen;
  • brandveilig (Euroclass A2-s1, d0 volgens NEN-EN 13501-1);
  • productieproces zonder vervuilende stoffen.
Perla OP

Perla OP-plafondtegels hebben een ongeperforeerd oppervlak. Dankzij hun vlakke textuur leveren zij een uitstekende geluidabsorptie van αw = 0,95. De witte tegels kunnen worden gecombineerd met diverse ophangsystemen.

Ultima OP

Deze plafondtegels bieden de hoogste van geluidsabsorptie (αw = 1). Ook de lichtreflecterende eigenschappen dragen bij aan de verbetering van de werkomstandigheden. Zij zijn aan de zichtzijde fraai afgewerkt met een akoestisch vlies met een fijne oppervlaktestructuur. De tegels zijn niet hygroscopisch en blijvend bestand tegen een relatieve vochtigheid van 95% (geen doorbuiging volgens ISO 4611).

Sierra OP

Deze nieuwe variant omvat akoestische plafondplaten die geïntegreerd zijn in een polyvalent systeem. Ze hebben een hoge geluidabsorptie (αw = 0,90) en een uitstekende overlangs geluidisolatie (27-29 dB). Het gladde materiaal heeft een zeer hoge densiteit die luchtdoorstroming voorkomt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie