Gezonde ventilatie met EPC-winst

Duco levert elektronisch gestuurd ventilatierooster: KlepTronic.

Alles draait tegenwoordig om energiezuinigheid; in zowel nieuwbouw als renovatie. Gebouwen worden luchtdicht neergezet om zo min mogelijk energie te verliezen.

Echter, voor een gezond leefklimaat moet de kwaliteit van de lucht binnenshuis optimaal blijven en blijft natuurlijke ventilatie noodzakelijk. Dankzij verschillende ontwikkelingen van Duco is dit op een energiezuinige manier mogelijk maar dan met een forse EPC-winst.

Elektronisch

Dit natuurlijk ventilatiesysteem ventileert de woning aan de hand van temperatuurmetingen binnen- en buitenshuis, CO2 metingen in de woonruimtes en vochtmetingen in de natte ruimtes. De meetsensoren in de verschillende ruimtes communiceren met een centrale DucoBox die de afvoer van de vervuilde en/of vochtige lucht regelt. Ze communiceren eveneens met de elektronisch gestuurde ventilatieroosters op basis van de luchtkwaliteit. Zo wordt er enkel geventileerd wanneer dat nodig is en is er steeds voldoende maar nooit te veel verse lucht.
Toegepast in een ‘DucoTronic System’ zorgt het rooster voor een optimale energiewinst tot 0.28.

 
Budget 

Met een glasaftrek 80 en verfijnde uitvoering kan de KlepTronic op een zeer discrete en esthetische manier op het glas geplaatst worden. Bovendien is de KlepTronic ideaal voor de (ver-)bouwer met een beperkt budget.

« Nieuws overzicht