Vloersysteem zet ecologische stap

Ecologisch esthetisch vloersysteem Bolidtop 525.

Naast de lange en verlengbare levensduur, de lang intact blijvende functionele eigenschappen en het eenvoudige onderhoud, is de ecologische Bolidtop 525 nog een stap verder gegaan.

De vloer wordt milieubewust geproduceerd uit direct natuurlijke grondstoffen met nauwelijks bijkomend afval.

Milieuvriendelijk

Voor de fabricage van de vloer worden voor 85% direct natuurlijke materialen gebruikt zonder toepassing van chemische verdunningsmiddelen. Nieuwe machines zorgen voor een energiezuiniger productieproces met eenzelfde resultaat als voorheen, echter zonder slechte of schadelijke eigenschappen in het eindproduct. Het geringe afval dat ontstaat wordt correct gescheiden en verwerkt. Overtollig materiaal wordt elders alsnog gebruikt of kan worden toegepast in bouwelementen.

Onderhoud

De ecologische Bolidtop 525 is in meerdere aspecten milieuvriendelijk in gebruik. De vloer kan ongeveer 20 jaar mee om daarna zonder moeite nog een tweede leven te leiden; door een opfrisbeurt of als basis voor een nieuwe vloer. Het is eenvoudig te onderhouden en reinigen met milieuvriendelijke producten.

Projecten

Bolidt richt zich niet allen op milieubewuste producten, maar ook op dito projecten waaraan wordt meegewerkt. De Haagse Hogeschool in Delft werd op basis van het door Stichting Sureac ontwikkelde meetinstrument GreenCalc+, verkozen tot het meest duurzame schoolgebouw van Nederland. In dit gebouw ligt ruim 10.000 m2 ecologische Bolidtop 525.
Bolidt is ook partner van het ‘EcoCommercial Building’ programma van mega concern Bayer.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie