Power Quality – Over de problemen en oplossingen

Eerste exemplaar voor Ed Nijpels, voorzitter Stichting Sterkin.

Ed Nijpels, voorzitter van de Stichting Sterkin, nam woensdag 27 oktober jl. tijdens Expo 2010 - Slimme Stroom van Technische Unie in Dordrecht het eerste exemplaar van het boek in ontvangst uit handen van de auteur Sjef Cobben.

 
Spanningsveld

Het boek stelt het spanningsveld tussen NEN 1010, dat als leidraad voor installatieontwerp wordt gehanteerd, en de praktijk waarin steeds meer problemen ontstaan rond de kwaliteit van de aangeboden spanning, de stroom die diverse toestellen vragen en hun immuniteit en de impedanties in net en installatie aan de orde.
Het boek gaat in op deze problemen en draagt hiervoor ook oplossingen aan. Eerder verscheen bij Sdu Uitgevers het boek Power Quality – Over spanning, stroom en hun interactie, dat Cobben samen schreef met Ir. J.N. Luttjehuizen.

Doelgroepen

Power Quality vergroot het inzicht in problemen, oplossingen en economische analyses rond power quality en is bedoeld voor installateurs, adviseurs, technische diensten, beheerders van elektronische installaties, fabrikanten van toestellen en netbeheerders. In het boek worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • verantwoordelijkheden rond power quality;
  • kosten door power quality-problemen;
  • afschakeling van processen door spanningsdips;
  • overbelasting van componenten door harmonischen;
  • capaciteitsverlies door assymetrie;
  • beschadiging van apparatuur door transiënten of afwijkend spanningsniveau;
  • power quality-aspecten monitoren en analyseren.
 

Power Quality 2 is verkrijgbaar via de Vakmedianet webshop.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie