Onderscheiding in afscheiding

Caleffi levert onderscheidende producten voor de afscheidingsmarkt.

Caleffi blijft investeren in de optimalisatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van haar producten. Het uitgebreide gamma van lucht- en vuilafscheiders is hier een perfecte illustratie van.

Aangezien steeds meer installaties worden opgebouwd met verticale hoofdleidingen van en naar de ketel, hebben we naast de vertrouwde horizontale lucht- en vuilafscheiders nu ook verticale uitvoeringen ontwikkeld. We onderscheiden ons in afscheiding.

Luchtafscheiders Discal & Solar

Luchtafscheiders Discal & Solar dienen om de lucht die aanwezig is in de hydraulische kringen af te voeren. Hierdoor kunnen de installaties optimaal functioneren zonder dat problemen als geluidsoverlast, corrosie, plaatselijke oververhitting en mechanische beschadigingen optreden. De serie luchtafscheiders Solar zijn speciaal ontworpen om te werken bij hoge temperaturen met glycoloplossingen, typisch aan zonne-energiesystemen.

Eenvoudige en snelle installatie

De luchtafscheider Discal wordt bij voorkeur aan de aanzuigzijde van de pomp geplaatst. De luchtafscheiders Solar moeten stroomopwaarts van de pomp geinstalleerd worden, bij voorkeur op de retourleiding en in het onderste gedeelte van het zonne-energiecircuit. Luchtafscheiders moeten altijd in verticale positie geplaatst worden. De stromingsrichting van de warmtegeleidende vloeistof in Discal- en Solartoestellen is niet van belang.

Vuilafscheiders Dirtcal

Vuilafscheiders verwijderen onzuiverheden, zoals zandkorrels en roestdeeltjes, die verantwoordelijk zijn voor voortijdige slijtage en beschadiging van pompen en regelkleppen. De onzuiverheden bezinken in een ruime kamer, vanwaar ze afgevoerd kunnen worden. Onze vuilafscheiders kunnen tot 5 μm onzuiverheden verwijderen.

Eenvoudige en snelle installatie

De vuilafscheider word best op het retourcircuit geplaatst, bovenstrooms van de ketel. Zo kunnen de onzuiverheden, die tijdens de activeringsfase in het circuit aanwezig zijn, onderschept worden voordat zij de ketel kunnen bereiken. De stromingsrichting van de warmtegeleidende vloeistof in de horizontale vuilafscheiders is niet van belang.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie