Klimaatsysteem verlaagt EPC gebouwen

Met het VBI EcoPrefab Concept kan de EPC waarde van gebouwen dalen naar 0,8.

VBI integreert de systemen voor het koelen en verwarmen in de geprefabriceerde vloerelementen. Door de combinatie van al deze functies is het VBI EcoPrefab Concept geboren.

 

Energiezuinig

Het EcoPrefab Concept regelt in alle jaargetijden het binnenklimaat op een energiezuinige manier. Vanuit het plafond wordt naar behoefte gekoeld of verwarmd. Het VBI EcoPrefab Concept maakt daarvoor op een handige manier gebruik van de massa van het gebouw als buffer voor koude of warmte. Ook maakt het concept gebruik een warmtepomp om energie te onttrekken aan de bodem of de omgeving. Dit levert een jaarlijkse energiebesparing van ruim 60% op plus een forse reductie van de uitstoot van CO2. Zonder meerinvestering ten opzichte van een gebouw met traditionele koel- en verwarmingssystemen, kan de EPC-waarde van een gebouw dalen van 1,5 naar 0,8.

Klimaatvloer

Een 450 mm dikke prefab constructievloer vormt de basis voor het duurzame EcoPrefab Concept. In deze thermisch actieve klimaatvloer worden niet alleen alle installaties voor koelen en verwarmen verwerkt, maar ook alle leidingen voor ventilatie, data en elektra. Dit scheelt in installaties, in afbouwtijd en ook in het aantal disciplines dat in de ruwbouwfase op de bouwplaats werkzaam is.
De nieuwe AK 450 vloer is daarom hét nieuwe platform voor energiezuinig bouwen in de utiliteitsbouw.

Kenmerken
  • overspanningen tot ruim 14 meter mogelijk;
  • de vloer is al in montagestadium belastbaar;
  • geen verlaagde plafonds nodig dus minder bouwhoogte (ruim 50 cm) per verdieping;
  • lichte scheidingswanden zijn eenvoudig te (ver)plaatsen;
  • comfortabel binnenklimaat levert een betere leef- en werkomgeving;
  • geen extra investering;
  • ruimte voor alle leidingen (ook sprinklerleidingen);
  • eenvoudig installatiewerk.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie