Brandvertragende lak voor parketvloeren

Lecol introduceert ProTech FireSeal

Brandveiligheid is een hot item. Voor uw houten vloer heeft Lecol dan ook de perfecte oplossing: ProTech FireSeal, een brandvertragende lak.

Naast een schitterende uitstraling van uw vloer geeft ProTech FireSeal u voldoende zekerheid door zijn uitstekende brandvertragende eigenschappen, welke aan de norm voldoen, en de zeer goede verwerkingsmogelijkheden op de vloer.

Gecertificeerd

ProTech FireSeal is op verschillende normen uitgebreid getest en deze testen tonen onomstotelijk aan dat dit product voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van brandvertraging in met name openbare gebouwen. Er is getest op homogene vloeren op de warmteoverdracht van een vloer behandeld met ProTech FireSeal, de verspreiding van vuur op het materiaal en de rookontwikkeling die er ontstaat. Respectievelijk de Cfl: EN ISO 9239-1 norm, de Cfl: EN ISO 11925-2 norm en de S1-norm voldeden bij al deze tests ruimschoots.

ProTech-systeem

Deze nieuwste 2-componenten sealer maakt onderdeel uit van het inmiddels veel gebruikte en gewaardeerde ProTech-lakkensysteem, bestaande uit 3 producten: ProTech Primer, ProTech FireSeal en ProTech 2K Finish (mat, extra mat en extreem mat). De belangrijkste kenmerken van dit systeem zijn de uitstekende vloei-eigenschappen (100% aanzetvrij), het zorgt voor een filmvormende primerlaag, is oplosmiddelarm en NMP-vrij, is slijtvast en makkelijk in onderhoud.

Toepassing

Voor een perfect resultaat en de mooiste afwerking wordt de parket- of houten vloer eerst behandeld met 1 laag ProTech Primer. Na deze grondlak dienen 2 lagen ProTech FireSeal te worden aangebracht. Tot slot lakt u de vloer af met 1 laag ProTech 2K Finish, welke zorgt voor een hoge score op het gebied van slijtvastheid, o.a. door toevoeging van het tweede component.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie