Flexibel en orkaanbestendig gevelsysteem

De Superdome in Louisiana (USA) werd onlangs opnieuw bekleed met het nieuwe Kalzip FC gevelsysteem.

Tijdens de doortocht van orkaan Katrina in 2005, leed de Louisiana Superdome ernstige schade aan het dak en de wanden terwijl het bijna 30.000 mensen beschermde.

Na beoordeling van de schade moest het unieke aluminium uiterlijk met een nieuw systeem hersteld worden. Het systeem moest weerstand bieden tegen orkaanwinden met de mogelijkheid om individuele panelen snel te verwijderen en te vervangen zonder de daarnaast gelegen panelen te beïnvloeden.

FC gevel

De Kalzip FC gevel is een speciale replica van de originele paneelgrootte, voldoet aan de vereiste sterkte en heeft een geanodiseerde lichtbronzen kleur die nu een niet vervagende afwerking heeft. Het geventileerde Kalzip FC gevelsysteem is uitermate geschikt voor de realisatie van zowel nieuwbouw als renovatietoepassingen. De panelen, leverbaar in profielbreedtes variërend van 250 tot 500 mm worden standaard met omgezette kopkanten en in lengtes van maximaal 10 m in kleuren RAL 9006, 9007, 7016 en in de oppervlakken stucco-gedessineerd en AluPlusPatina geleverd. Hiermee zijn alle ingrediënten beschikbaar voor het creëren van nieuwe visueel aantrekkelijke en duurzame architectuur. Het systeem is in een laboratorium getest en de belasting bedroeg meer dan 11.97 kN/m².

Kenmerken
  • kostenbesparende oplossing door snelle eenvoudige montage;
  • montage zonder doorboringen op dragende, systeemconforme rasterclickrails;
  • systeem kan zowel van boven naar beneden als vice versa worden gemonteerd;
  • de banen zijn individueel uitwisselbaar.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie