Brandvertragende producten zelf monteren

Ziekenhuis monteert zelf 3M Fire Barrier brandvertragers.

Bedrijven besteden meestal de montage van brandvertragende producten uit.

Het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom besloot echter het heft in eigen hand te nemen. "We zijn eigenlijk altijd aan het verbouwen," zegt Raymond van Tilburg, hoofd technische dienst van het Lievensberg ziekenhuis. "En dat is meteen de belangrijkste reden om de brandwerende producten zelf te monteren."

Kennis in huis

"We wilden de noodzakelijke kennis zelf in huis hebben, omdat we daarmee flexibel zijn. Vaak gaan de verbouwingen die we doen door de bestaande brandscheidingen heen. Het is dan inefficiƫnt en duur als een extern bedrijf de brandscheidingen moet herstellen. Een operatiekamer of IC willen we zo snel mogelijk weer gebruiken."

Goedkoper

"Het mooie is dat het controleren van de brandscheidingen bij ons nu onderdeel van het bedrijfsproces is geworden. Medewerkers nemen de brandscheidingen automatisch mee als er iets moet worden veranderd in het gebouw. En een niet onbelangrijk voordeel: we zijn nog goedkoper uit ook," aldus Van Tilburg.

Kenmerken

3M verkoopt brandwerende producten voor uiteenlopende toepassingen onder de naam Fire Barrier.

  • voldoen aan de nieuwe Europese richtlijn ETAG 26, deel 2;
  • getest conform EN 1366-3;
  • EN 13501-2 geclassificeerd.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie