Kenteq introduceert de cursus TBV afstandleren

Cursus Technicus Beveiligingssystemen (TBV) in nieuwe vorm.

Kenteq, het kennis- en adviescentrum voor technisch vakmanschap, introduceert de cursus ‘TBV afstandleren’, een nieuwe vorm van de cursus Technicus Beveiligingssystemen (TBV).

Met een mix van thuisstudie en mondeling onderwijs speelt de cursus ‘TBV afstandleren’ in op de behoefte van de markt. De cursus sluit aan op de Regeling BORG Beveiligingsbedrijf 2005 versie 2 en op de bijbehorende risicoklasse-indeling. De eerste cursus in deze vorm start op 22 februari 2011 in De Bilt.

Zelfstudie

De vorm van de nieuwe cursus verschilt van de traditionele TBV-cursus. De cursus ‘TBV afstandleren’ legt meer nadruk op zelfstudie. In plaats van de 27 avonden bij de traditionele cursus krijgen cursisten vier bijeenkomsten over de theorie en vier over de praktijk. De lestijden zijn ook gewijzigd. In plaats van avondonderwijs duren de bijeenkomsten van 14 tot 20.00 uur.

Voordelen

Deelnemers aan deze cursus besparen veel tijd. Cursisten zullen veel aan zelfstudie doen en krijgen in plaats van 27 keer een avondcursus van 8 bijeenkomsten. Daarnaast hebben zij weinig last van files door gewijzigde tijden. Als klap op de vuurpijl is de cursus goedkoper. Al met al biedt de cursus veel voordelen voor de cursisten en hun werkgevers.

Inhoud

De inhoud van de nieuwe cursus is hetzelfde als de traditionele TBV-cursus. Na deze cursus worden twee aparte examenonderdelen afgelegd. Bij een voldoende examenresultaat ontvangt de cursist het certificaat van het afgelegde examen. Na behalen van de certificaten van de examens TBV deel 1 en TBV deel 2, komt de cursist in het bezit van het wettelijk erkende diploma Technicus Beveiligingsinstallaties.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie