Stalen plaatdeuren voldoende brandwerend

Verlijmde strakke brandwerende Forster Presto plaatdeuren.

Dankzij het brandwerende beoordelingsrapport 2010-Efectis-R0709 geschreven door Efectis Nederland b.v. kunt u grote strakke stalen plaatdeuren in uw ontwerp meenemen.

De enkele deuren voldoen ruimschoots aan het criterium EW60: de deuren zijn 60 minuten brandwerend op basis van het bouwbesluit resp. de NEN6069.

Het rapport, geschreven in juli van dit jaar, beschrijft de toepassing van staalplaat i.p.v. glas bij enkele Forster Presto deuren. De staalplaat is echter verlijmd in plaats van gelast of geschroefd. Omdat bij verlijming geen spanning in het materiaal komt, zoals bij lassen, zit de plaat vlak en strak op de deur.

Toepassing

De brandwerende stalen Forster Presto deur is uitermate geschikt voor toepassing in penitentiaire inrichtingen, TBS klinieken, parkeergarages of industriƫle projecten.
De uitwendige platen zijn in alle (standaard) RAL kleuren leverbaar en kunnen in het kleuren pallet van uw interieur ontwerp worden opgenomen.

Sloten

In de deuren kunnen zowel enkel puntssloten als twee puntssloten worden toegepast. De grootste deurvleugel, voorzien van twee puntsslot, is 2.950 mm hoog en heeft een breedte van 1.220 mm. Tot een vleugelhoogte van 2.450 met een breedte van 1.020 mm mag een enkel puntsslot worden toegepast.

Deursystemen

Binnen het systeem zijn naast de plaatdeuren ook oplossingen mogelijk voor brandwerende draai-, rechts verkeer-, schuif-, half-pendel en pendeldeuren mogelijk.
Naast brandrapporten zijn er ook rapporten met betrekking tot inbraakwering, kogelwering en geluidwering leverbaar.
Heeft u vragen, wij staan voor u klaar.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie