Perrons beter toegankelijk voor gehandicapten

Artdeck maakt toegang tot perrons voor visueel gehandicapten mogelijk.

In opdracht van de Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer zijn Lightdeck profielen van BRS Deck Systems B.V. toegepast op de perrons van de Oosterheemlijn.

Op deze perrons – haltes van het Lightrailtraject – zijn voorzieningen getroffen voor mensen met een visuele beperking. Op de Lightdeck profielen liggen blindegeleide stroken in de vorm van U-profielen over een strook van ca. 60 cm. Deze strippen vormen de fysieke route naar de trappen en de lift. Op de trappen en bij de lift zijn BRS Artdeck roosters geplaatst.

Nieuwe productontwikkeling

Om aan visueel gehandicapten duidelijk kenbaar te maken waar de overgangen van het perron naar de trappen en de lift zich bevinden, zijn de bestaande Artdeck roosters onlangs voorzien van RVS doppen. Het is voor de eerste keer dat de blinde geleide doppen wordt toegepast in looproosters. Boven aan de trap zit er op 60 cm vanaf de bovenste traptrede over de volle breedte van de trap een strook van 60 cm die is voorzien van RVS doppen. De doppen liggen om de hele maas.

Lightdeck profielen en Artdeck roosters

Lightdeck profielen en Artdeck roosters van BRS Deck Systems B.V. worden al jaren succesvol toegepast op fiets- en voetgangersbruggen, galerijen en perrons. Deze profielen en roosters, gevuld met 100% EPDM granulaat, geven bij het betreden een veilig gevoel. Je kijkt er niet doorheen – heel plezierig bij loopvlaktes op hoogte – zijn geluiddempend, waterdoorlatend en het oppervlak blijft altijd stroef. De speciale profielen die in het project Oosterheemlijn zijn verwerkt zorgen ervoor dat het regenwater gecontroleerd wordt opgevangen en afgevoerd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie