Hertalan EPDM vuurvrij aanbrengen

Innovatie in een traditionele markt

Als eerste Europese producent van EPDM-folies ooit, biedt Hertalan al ruim vier decennia toonaangevende kwaliteit in duurzame dak- en gevelsystemen.

Hertalan levert een 100 procent ecologisch materiaal dat bestand is tegen UV, ozon en andere weersinvloeden. EPDM is een duurzame investering in de toekomst, gebaseerd op bewezen kwaliteit.

Open vuur

De laatste jaren is er steeds meer oog voor de risico’s van het werken met open vuur. Overheid en verzekeraars stellen niet alleen zwaardere eisen aan brandveilige verwerking, maar ook brandveiligheid van het materiaal heeft hun aandacht.
Hertalan EPDM-folie kan zonder open vuur worden aangebracht. Dakdekkers die werken met deze folie hoeven dus geen rekening te houden met deze norm. Steeds meer dakdekkers specialiseren zich in het aanbrengen van dakmaterialen met lijmsystemen en föhntechnieken. Juist deze groep ziet in dat het werken met dak- en gevelsystemen van Hertalan schoner, minder fysiek belastend, sneller en voordeliger is.

Innovatie

Ondanks de onbetwiste kwaliteit van haar dak- en gevelsystemen blijft Hertalan gefocust op verbeteringen. Met eigen R&D-faciliteiten weet Hertalan ook na 40 jaar nog steeds te innoveren en marktconforme systemen te produceren. Al geruime tijd brengt Hertalan een föhnbare dakbedekking op de markt: hertalan easy weld.
In dit systeem wordt de naadverbinding niet gelijmd, maar met hete lucht thermisch verbonden. Onze lasnaad is UV bestendig; opslag en transport hebben dus geen nadelige gevolgen voor de hechtsterkte. Een unieke innovatie.
Manager Benno Nijenhuis: “EPDM-folie van Hertalan is een uniek materiaal. Wij gaan voor resultaat en koppelen toonaangevende producten aan een uitzonderlijk niveau van dienstverlening.”

 

« Nieuws overzicht