Huizenkopers willen daglicht in nieuwe woning

Daglicht biedt nieuwe mogelijkheden voor (ver)bouwprofessional.

Uit onderzoek van Woonkennis blijkt dat acht op de tien potentiële huizenkopers let op de hoeveelheid daglicht bij hun keuze voor een nieuwe woning. Met relatief kleine investeringen kan een woning beter verkoopbaar worden.

Dit kan door bijvoorbeeld lichtkoepels of een lichtstraat te plaatsen op een uitbouw of een donkere zolder met dakramen of daglichtsystemen te veranderen in een lichte kamer. Deze investering leidt bovendien tot een uitbreiding van het woonoppervlak zodat een woning in waarde stijgt.

Nieuwe mogelijkheden voor (ver)bouwprofessional

In het Bouwbesluit zijn bepaalde eisen opgenomen met betrekking tot daglicht. Voor een leefruimte moet het glasoppervlak in m² minimaal gelijk zijn aan 10% van het beloopbare vloeroppervlak.
Voor de verkoopbaarheid is het daarom belangrijk om woningen niet alleen te laten voldoen aan de minimale eisen van het bouwbesluit, maar om bewoners te stimuleren voor een 'bouwbesluit-plus' aanpak.

Bouwbesluit plus

Met relatief kleine investeringen is een woning beter verkoopbaar te maken. Houdt hierbij wel rekening met het recentelijk aangepaste bouwbesluit. Hierin staat nu nog duidelijker beschreven welke ramen en deuren in een woning bereikbaar zijn voor inbraak en daardoor dienen te voldoen aan inbraakwerendheidklasse 2. De lichtkoepels van VELUX voldoen hier als enige aan. Het extra glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing direct onder de koepel zorgt ook voor een hoge isolatiewaarde.

Zolderplanner

Om het verbouwen van een zolder te vereenvoudigen heeft VELUX Nederland een digitale zolderplanner ontwikkeld. Deze kan door bewoners en verwerkers gratis worden gebruikt om de indeling van een zolder te visualiseren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie