NIBE aanwezig op vakbeurs Energie 2010

NIBE toont duurzame energiezuinige oplossingen.

Van 12 tot en met 14 oktober a.s. is NIBE Energietechniek aanwezig op de vakbeurs Energie 2010 in ‘s-Hertogenbosch.

De stand van NIBE (hal 6 nummer C052) op het Duurzaam Bouwen Plein, zal volledig in het teken staan van duurzame energie.

Ondergrondse zonnewarmte

De F1245 (PC) is een water/water combiwarmtepomp voor het verwarmen van woningen. Het toestel is leverbaar in diverse vermogens zonder of met geïntegreerde passieve koeling. Met een COP van 5,0 is het rendement zeer hoog, waardoor een substantiële kostenbesparing mogelijk is. Een verlaging van het energieverbruik van een met 40% ten opzichte van een HR-ketel is zeer reëel. Eigenaren van bestaande woningen kunnen na aankoop subsidie aanvragen. Daarbij is de hoogte van de subsidie afhankelijk van het type en het vermogen van de warmtepomp.

Energiezuinig en fluisterstil

Ook de NIBE SPLIT lucht/water warmtepomp is op de stand te zien. De NIBE SPLIT verwarmt, koelt en levert warmtapwater en zorgt zo op uiterst stille en energiezuinige wijze voor een comfortabel binnenklimaat met een zeer lage CO2-emissie. Installatie vergt geen ingrijpende aanpassingen, zoals bronboringen. Dit maakt de NIBE SPLIT zeer geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. De warmtepomp is koppelbaar aan onder meer radiatoren, convectoren, vloerverwarming, maar ook aan externe warmtebronnen als een zonlichtsysteem of cv-ketel. Voor nieuwbouwwoningen is hierdoor een nóg lagere EPC haalbaar, terwijl bij bestaande woningen al snel een gunstiger energielabel kan worden behaald. Na aankoop kunnen eigenaren van bestaande woningen een subsidie van liefst € 2.000, - aanvragen.

Warmteterugwinning uit ventilatielucht

De NIBE F120 ventilatielucht/water warmtepomp wint energie terug uit ventilatielucht voor de bereiding van warmtapwater. Belangrijkste kenmerk is de splituitvoering: de warmtepomp en het 150 of 300 liter grote boilervat zijn fysiek van elkaar gescheiden. Hierdoor kent het toestel veel opstellingsmogelijkheden.

Warmte- en koudedistributiesysteem

Op het gebied van warmte- en koudedistributie presenteert NIBE het modulaire VIKING programma. Dit programma omvat diverse regelmodules die op individueel niveau de levering van warmtapwater, verwarming en passieve koeling aan woningen, kleine bedrijfsgebouwen en collectieve systemen verzorgen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie