Inbraakveilige aluminium design voordeuren

Inbraakbeveiliging met elegantie maakt Hörmann voordeuren extra aantrekkelijk.

Naast mooie deuren zijn ook voordeuren met inbraakbeveiliging overal standaard verkrijgbaar. Vaak heeft de klant slechts keuze uit één van beiden: of een deur met een aantrekkelijke uitstraling of een deur met een hoge veiligheidsstandaard.

Hörmann ontwikkelde daarom een geïntegreerde veiligheidsuitrusting tegen inbraak volgens weerstandsklasse 2 (WK 2) van de DIN V ENV 1627 voor al haar hoogwaardige aluminium voordeuren. Vanaf nu biedt Hörmann de voordeurmotieven van de modellen TopComfort, TopPrestige en TopPrestigePlus en alle zijpanelen en bovenlichten optioneel in WK 2-uitvoering aan.

Inbraaktest

Voor het testen van de inbraakbeveiliging wordt het bouwelement onderworpen aan een genormaliseerde inbraaktest. Deze gaat uit van typisch inbrekersgedrag en voorkennis. Uit die test kunnen de benodigde tijd en gereedschappen voor de inbraak worden afgeleid. Dit resulteert in de verschillende weerstandsklassen van WK 1 tot WK 6. In de meeste gevallen kunnen producten die voldoen aan WK 2 de nodige ellende voorkomen. De (woning)inbreker zal zich voornamelijk richten op het glas of de sluitcilinder van de voordeur.

Beglazing

Voor de beglazing is P4A-veiligheidsglas gebruikt. Het glas is vast in de aluminium raamprofielen verankerd en kan dus niet binnen de bepaalde inbraaktijd uit het kozijn worden getild of stukgeslagen met de gereedschappen die in de DIN-norm zijn vastgelegd. De cilinders bij Hörmann voldeden voor standaard deuren al aan de WK 2-eisen.

Meer keuze

Veiligheidsbewuste klanten, die niet willen inboeten op kwaliteit van het design, hebben nu meer keuze. Bovendien is de meerprijs voor de WK 2-uitvoering van Hörmann zeer interessant.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie