Firescreen voldoet aan europese norm

Hoefnagels Brand- en Bedrijfsdeuren ontwikkelt revolutionair brandscherm.

Het is Hoefnagels Brand- en Bedrijfsdeuren gelukt om met een brandscherm dat opgebouwd is uit technisch textiel, de zware eisen van de Europese norm EN 1634-1 te halen.

Het brandscherm, type Firescreen EI230, is gevuld met een bij brand opschuimend materiaal en realiseert daardoor een unieke temperatuursisolatie.
Op basis van de huidige test zijn de afmetingen voor het toepassen van het nieuwe brandscherm maximaal 14 m2. De resultaten zijn beschreven in testrapport 2010-Efectis R0314.

Isoleren

De norm EN1634-1 schrijft voor dat aan de brandzijde van het scherm de temperatuur oploopt tot circa 1000 °C waarbij het aan de niet brandzijde maximaal 140 °C warmer wordt ten opzichte van de kamertemperatuur. Het isolerend vermogen van het brandscherm heeft al bij de eerste proef aangetoond dat het de temperatuur gemakkelijk kan isoleren voor een tijdsduur van 30 minuten. Op korte termijn verwacht Hoefnagels dan ook met hetzelfde brandscherm een resultaat van 60 minuten te behalen.

Patent

De toepassing van branddeuren/brandschermen om te voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit betreffende brandcompartimentering is niet nieuw. Wel revolutionair is dat met dit opschuimende brandscherm nu aan de strenge eisen van de EN 1634-1 wordt voldaan.

Het Firescreen EI230 brandscherm zal in oktober leverbaar zijn.

« Nieuws overzicht