Velux Solar dakraam uitgebreid met regensensor

Genieten van frisse lucht en toch energie besparen.

Het intelligente Solar dakraam wordt elektrisch aangestuurd via zonne-energie. Door de ingebouwde regensensor sluit het raam automatisch zodra de eerste regendruppels vallen.

Door de nieuwe draadloze Velux Solar dakvensteropener kunnen ook bestaande handbediende dakramen eenvoudig en snel worden veranderd in een elektrisch te bedienen dakraam met regensensor.

Alles in één

Het Velux Solar dakraam is het ultieme ‘alles in één’ dakraam: energiezuinig door zonne-energie aangestuurd en comfortabel door de afstandsbediening en de automatische sluiting bij de eerste regendruppels. Dankzij toepassing van dit dakraam is de hoeveelheid daglicht en frisse lucht in een woning eenvoudig te reguleren.

Actieve ventilatie

Omdat isolatie en luchtdichtheid van woningen steeds verder verbeteren, neemt ook het belang van een goed ventilatiesysteem toe. De geavanceerde io-homecontrol afstandsbediening is zo te worden geprogrammeerd om ramen op bepaalde tijden actief te openen en te sluiten. Op deze manier zijn zonne-energie en natuurlijke ventilatie efficiënt te gebruiken, wordt er energie bespaard en ontstaat een uitgebalanceerd binnenklimaat.

Installatie en vervanging

Zowel het Velux Solar dakraam als dakvensteropener zijn eenvoudig te installeren zonder bedrading (de zon levert alle energie).
De Solar dakvensteropener wordt los geleverd met alle componenten die nodig zijn om een traditioneel handbediend dakraam snel te transformeren in een op afstand bedienbaar dakraam: alleen een zonnepaneel op de bovenkap van het dakraam monteren is voldoende. Omdat het Velux Solar dakraam en de Solar dakvensteropener tot het io-homecontrol assortiment behoren, is handbediende of elektrische raamdecoratie eenvoudig op het Solar systeem te monteren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie