Dakbedekking zuivert de lucht en beperkt CO2

Laat Noxite de lucht zuiveren en doe het milieu een plezier!

Met Noxite dakbedekking heeft Icopal een efficiënte oplossing gevonden om de lucht te zuiveren van schadelijke NOx-deeltjes. Als extra milieuvoordeel is Noxite dakbedekking ook nog eens CO2 besparend.

Goed nieuws dus, voor iedereen die een langdurige bijdrage wil leveren aan een schoner en gezonder milieu in de bebouwde omgeving!

NOx-deeltjes

Dagelijks stoten industrie en verkeer maar ook huishouden vele schadelijke NOx-deeltjes uit. Noxite zet, onder invloed van zonlicht (UV-straling), vervuilende stoffen zoals NOx om in onschadelijke restproducten. De regen spoelt deze vervolgens weg. Het luchtreinigende effect dat hierdoor ontstaat, blijft gedurende de gehele levensduur van het membraan bestaan.
Ter indicatie: een Noxite dak van 1.000 m2 kan elk jaar 52 miljoen m3 vervuilde lucht volledig zuiveren.

Opbouw

Noxite dakbedekking is opgebouwd uit het BiELSo membraan: bitumineuze dakbedekking gemaakt van volledig gerecyclede dakbedekking met maximale CO2 reductie, afgedekt met een beschermlaag van Noxite.

Toepassing

Noxite is geschikt voor alle soorten dakconstructies. Het materiaal is onder andere toegepast op Schiphol, als tegenwicht tegen de uitstoot van vliegtuigen, auto’s en warmteproductie.
Icopal heeft een speciale website in het leven geroepen, waarop alle informatie over Noxite dakbedekking is te vinden.
Noxite is één van de Eco-Activ oplossingen van Icopal. Onder deze naam brengt Icopal haar innovatieve, duurzame producten op de markt, waarmee daken een positieve bijdrage kunnen leveren aan de milieu- en klimaatproblematiek.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie