Lichtkoepels verplicht inbraakwerend

VELUX lichtkoepels voldoen als enige aan NEN 5096.

De NEN-5087 beschrijft dat naast ramen en deuren in een woning, ook lichtkoepels aan inbraakwerendheidsklasse 2 moeten voldoen. Deze norm is onlangs aangepast en door VROM in het bouwbesluit aangewezen.

Ondanks dat inbraakwerende lichtkoepels gewoon leverbaar zijn, schrijven veel aannemers en architecten nog steeds producten voor die niet voldoen aan het bouwbesluit.

PKVW

De lichtkoepels van Velux hebben de hoogste isolatiewaarde van alle lichtkoepels en voldoen daarnaast als enige lichtkoepels in Nederland aan de NEN 5096 weerstandsklasse 2. Hiermee komt de lichtkoepel in aanmerking voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).
Dankzij het glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing direct onder de koepel ontstaat een hybride opbouw. Die zorgt ervoor dat de Velux lichtkoepels zonder toevoeging van extra materialen, zoals een barrièrestang of rekwerk, de door keuringsinstituut SHR uitgevoerde inbraakwerendheidstest (rapportcode 9275) glansrijk doorstaan. De lichtkoepels zijn tevens voorzien van een verstevigde kunststof opstand die aan het dakbeschot wordt vastgeschroefd, zodat de lichtkoepels niet in zijn geheel te verwijderen zijn.

Platte daken

De VELUX Groep zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakramen en daglichtsystemen voor hellende daken biedt het VELUX productprogramma oplossingen voor platte daken. Het assortiment van de Groep bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten, producten aangestuurd door zonne-energie en zonnecollectoren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie