Monumentaal glas met hoge isolatiewaarde

AGC levert Classico: monumentaal glas met perspectief.

Met Classico heeft AGC zijn gamma uitgebreid met glas dat een authentieke uitstraling combineert met de hedendaagse prestatie-eisen.

Het oorspronkelijke glas in monumenten en historische panden heeft vaak een typische uitstraling maar voldoet niet meer aan de huidige eisen van comfort. AGC is in staat om met slanke oplossingen, immers het glas moet in bestaande sponningen worden geplaatst, de authentieke uitstraling te bewaren en toch een hoge isolatiewaarde te halen.
Door het gebruik van diverse coatings en de toepassing van verschillende edelgassen, is het mogelijk om een volledig productgamma op de markt te zetten. Een gamma dat qua dikte en uitstraling uitstekend past bij het tijdsbeeld van monumentale panden en industrieel erfgoed.

Historie

Voor 1960 werd glas getrokken en voor 1920 zelfs mondgeblazen. De vervormingen en kleine oneffenheden die deze productiewijzen met zich meebrachten zorgden voor een spel van licht en reflectie. Deze lichte onregelmatigheden zijn karakteristiek voor oude gebouwen en monumentale panden. AGC heeft in Classico deze sfeer gecombineerd met de prestatie-eisen van vandaag.

3 Uitvoeringen

Classico verkrijgbaar in drie uitvoeringen:

  • ‘Ambachtelijk’, deze uitvoering komt overeen met glas dat voor 1920 werd geproduceerd;
  • ‘Klassiek’, deze uitvoering is gelijk aan glas dat werd geproduceerd tussen 1920 en 1960;
  • ‘Modern’, glas dat na 1960 werd geproduceerd.

Afhankelijk van de samenstelling is zelfs een U-waarde van 1,0 W(m2.K) en een geluidsreductie tot 37 dB mogelijk.

Enkel tot dubbelglas

Classico is verkrijgbaar in:

  • Planibel - enkel floatglas;
  • Stratobel - enkel gelaagd glas;
  • Sratophone - enkel geluidwerend glas;
  • Thermobel - dubbelglas.

Welk product het meest geschikt is hangt af van factoren als het bouwjaar van het pand, het type kozijn, de breedte van de sponning en de eisen die gesteld worden aan de isolatie, veiligheid en comfort. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie