Gedetailleerde architecturale schaalmodellen

i.materialise levert een plug-in voor Google SketchUp.

Met 3D printing technologie is het mogelijk om schaalmodellen met een hoge graad van detail van woning, interieur en omgeving in kunststof te printen. Vanuit het gratis ontwerpprogramma Google SketchUp kan i.materialise dit nu aanbieden.

Met dit programma kan een gebouw met een maximaal volume van 23 x 15 x 15 cm in kleur en met gewenst detail in 3D afgedrukt worden. Dat volstaat voor de meeste woningen om een maquette te bekomen op een schaal van 1/100.

Plug-in

i.materialise wil 3d printing gemakkelijk en toegankelijk maken. Daarom ontwikkelde het bedrijf een plug-in voor Google SketchUp, die de gebruiker bijstaat in de creatie van een schaalmodel en in het prepareren voor 3d printing.

De manier van werken is eenvoudig:

  • download Google SketchUp;
  • download en installeer de Google SketchUp plug-in voor i.materialise;
  • creëer je ontwerp in Google SketchUp;
  • als het ontwerp klaar is open je de i.materialise wizard in Google SketchUp.

Bijkomende informatie en tips zijn te vinden in een overzichtelijke handleiding op de website.

Printer

De 3D file gaat dan naar een printer die zeer nauwkeurig het gebouw, laag per laag opbouwt. Op deze manier zijn zeer complexe vormen mogelijk en kan een gebouw feilloos in 3D worden samengesteld. Voor diverse attributen kan de gebruiker de bibliotheek van SketchUp gebruiken. Wie niet zeker is van het 3D-geprinte eindresultaat van een bepaald object, kan kiezen uit het door i.materialise samengestelde ‘warehouse’. De objecten hier zijn al getest en geven een goed eindresultaat.

Werkt u met een ander tekenpakket, dan kan i.materialise alle files printklaar kan maken.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie