Dimmer dimt LED en halogeen lampen

Legrand Nederland levert de Céliane dimmer voor zowel halogeen- als LEDlampen.

Legrand Nederland introduceert als eerste een Céliane universele 8-300 W dimmer die zowel gloei- en laagspanningshalogeenlampen dimt, maar ook geschikt is voor dimbare LED- of spaarlampen.

Deze Céliane dimmer combineert het voordeel van dimbare verlichting met het gebruik van spaarlampen en LED-verlichting. Een dimmer toegepast op spaarlampen zorgt voor een extra daling van het elektriciteitsverbruik.

Installatiegemak

De universele dimmer van 300 Watt is eenvoudig te installeren zonder gebruik van andere apparatuur. Alleen moet in tegenstelling tot een standaard dimmer ook de Nul aangesloten worden. Naast de werking met spaarlampen en LED-lampen is de dimmer ook geschikt voor het dimmen van gloeilampen (40 tot 300 W), halogeenlampen 230 V (40 tot 300W), halogeenlampen  met ferromagnetische of elektronische transformator (40 tot 300VA).

Mosaic

De bovenstaande LED dimmer wordt begin 2011 leverbaar in het Mosaic design.
In de huidige Mosaic serie is een multifunctionele dimmer leverbaar met een maximale belasting van 40 tot 400 Watt voor gloei- en halogeenlampen 230 V en halogeenlampen met ferromagnetische of elektronische transformator (40 tot 400VA). Deze dimmer kan op meerdere plaatsen bediend worden door een pulsdrukker en heeft een geheugen functie.

Lichtniveau

De Mosaic dimmer is ook bruikbaar met vooraf ingestelde lichtniveaus (0%, 33%, 66% of 100%) en kan ook in een stand gezet worden waarbij de lamp langzaam uitgaat van 33% tot 0% in één uur. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat vogels in paniek raken als ze tijdens het vliegen plotseling in het donker zitten.

De nieuwste universele dimmer van Legrand is leverbaar in de kleuren wit en titanium.
Legrand heeft deze nieuwste dimmer gewaardeerd met het Legrand duurzaamheidslogo, omdat deze dimmer bijdraagt aan een forse besparing op het energieverbruik van bedrijven en consumenten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie