EPDM daksysteem voor elke ondergrond

Hertalan Rubber Products certificeert een nieuw ontwikkeld EPDM daksysteem.

De ontwikkeling van het nieuwe EPDM daksysteem Hertalan easy cover Renovation System (RS) is ingegeven door een toenemende vraag naar de verlegging van EPDM daksystemen op daarvoor niet geschikte ondergronden.

Het nieuwe daksysteem is toepasbaar in situaties waarvoor een traditioneel gekleefd EPDM daksysteem niet toereikend is.

Het systeem

Daksystemen en ondergrond zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het verwerken van gekleefde EPDM dakbedekkingsystemen op een daarvoor niet geschikte ondergrond kan voor potentiële problemen zorgen.
Hertalan easy cover RS is als systeem in het KOMO certificaat van Hertalan opgenomen en bestaat uit:


  • hertalan easy cover FR: vliegvuurbestendige ongewapende gevulkaniseerde EPDM prefab membraan 1,2 of 1,5 mm dik;
  • hertalan S RS strook: vezelversterkte gevulkaniseerde EPDM strook, 200 mm breed en 1,3 mm dik.
Opbouw

Op de ondergrond worden vezelversterkte EPDM stroken met een gecertificeerd bevestigingsysteem, hart op hart 250 mm, mechanisch bevestigd. Hierover wordt met een spuitbare contactlijm het vliegvuurbestendige EPDM membraan aangebracht. Keuringsinstituut BDA heeft de weerstand van de hertalan easy cover RS tegen windbelasting getest. Deze gegevens zijn opgenomen in ons KOMO certificaat K4276/03 en kunnen als basis dienen voor een windberekening.

Toepassing

De producten uit de productgroep Hertalan worden hoofdzakelijk toegepast in dak-, gevel- en vochtkerende constructies. Hertalan Nederland adviseert opdrachtgevers en haar eigen relaties over de beste toepassing van haar producten. Daarnaast maakt zij bouwfysische berekeningen en berekeningen ter bepaling van de windbelasting op daken en/of gevels.

« Nieuws overzicht