Passieve vloerverwarming bepaalt energielabel

Tonzon levert een passief vloerverwarmingssysteem met thermoskussens.

Tonzon heeft een systeem ontwikkeld waardoor begane grondvloeren op een passieve manier nog warmer worden dan de luchtlaag erboven. Passief omdat geen kunstmatige warmte wordt toegevoerd.

 
Met infraroodfoto’s laat Tonzon het spectaculaire effect op de vloertemperatuur zien, door slechts een deel van de vloer te behandelen. Deze hotspots zijn met blote handen/voeten ook te voelen en altijd warmer dan de rest van de vloer, zelfs wanneer niet wordt verwarmd. Het systeem biedt naast een aangenamer wooncomfort tevens een forse energiebesparing en een gezonder binnenmilieu. De vloer is altijd warmer en droger, ook langs de randen en onder de meubels. Daardoor daalt de behoefte aan aanvullende warmte en krijgen huisstofmijten nauwelijks nog een kans. Bij de bepaling van het Energielabel telt het system met Rc=3,80 m² K/W zeer hoog mee, hoewel de werkelijke waarde nog hoger ligt.

Etagewoning

Deze Nederlandse uitvinding voorkomt de uitwisseling van warmtestraling tussen de onderkant van de vloer enerzijds en de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren anderzijds. Het warmteverlies naar beneden wordt hiermee vrijwel volledig geblokkeerd. De vloer kan eindelijk de stralingswarmte die het van het plafond ontvangt zodanig accumuleren dat het de lucht erboven gaat opwarmen. Er ontstaat een zeer gelijkmatige en comfortabel binnenklimaat dat vergelijkbaar is met dat van een etagewoning.

« Nieuws overzicht