Hoge isolatiewaarde ondanks geringe dikte

Isobooster T2 zorgt voor 23% minder gasverbruik in stookseizoen 2009/10.

Isobooster levert T2 meerlaags reflecterend thermisch isolatiemateriaal, dat een geringe dikte verbindt met een hoge isolatiewaarde.

Thermische reflectie is het vermogen om warmte of koude te reflecteren. In tegenstelling tot de dikke isolatiematerialen die absorberen, reflecteert Isobooster de infrarood warmte en koude.

R-waarden

Het (na-)isoleren van de zolder van een hoekwoning uit 1967 met Isobooster T2 resulteerde in een afname van het gasverbruik van 1870 m3 gas in 2008/09 tot 1443 m3 in 2009/10. De isolatiewaarde van Isobooster is te berekenen conform NEN- ISO 6946 (de basis voor alle RC-berekeningen).
In TNO-rapport 8969R-10.E09.25177 worden de berekening en test samengevat en is de R-waarde van Isobooster vastgelegd:


  • Isobooster T1 (24 mm dikte) - R-waarde 2,4 m2K/W;
  • Isobooster T2 (40 mm dikte) - R-waarde 3,4 m2K/W.

Deze waardes zijn interessant voor woningcorporaties, bewoners en huiseigenaren omdat het (na)isoleren van de buitenschil een eenmalige investering is met een blijvend rendement tot in lengte van jaren.

Kenmerken
  • toepassing in nieuwbouw en renovatie (vloeren, daken, wanden en gevels);
  • verhoging isolatiewaarde door toepassing combinaties van Isobooster;
  • gepatenteerd, de reflecterende laag is afgeschermd;
  • eenvoudige montage door de altijd aanwezige afstandhouder en door overlappen aan de zijkant van het materiaal.


Isobooster
: 'Wij weten dat we het ideale isolatiemateriaal hebben ontworpen, TNO heeft het getoetst, de isolatiewaarde is hoog, het resultaat nog beter… het is nu aan ú om er gebruik van te maken.'

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie