Houten casco met houten liftschacht

Finnforest levert houten casco (Leno) voor cultuurhuis.

Beaufort, het voormalige gemeentehuis van Markelo krijgt een aanbouw. Het complete casco is opgebouwd uit Leno, massieve houten bouwelementen.

Het bijzondere eraan is dat ook de liftschacht wordt uitgevoerd in Leno en dat dit in het zicht blijft.

Liftschacht

De 216 mm dikke Leno-wanden van de liftschacht functioneren als stabiliteitswand en blijven ook volledig in het zicht. De brandveiligheid is hierbij gewaarborgd doordat de liftdeuren brandwerend zijn. Brandoverslag naar andere etages is zo niet mogelijk.

Leno

Leno houten bouwelementen van Finnforest zijn opgebouwd uit kruislings gelijmde vuren lamellen die constructief kunnen worden ingezet voor wanden, vloeren en daken. De maximale afmetingen van de massieve panelen bedragen 4,8 x 20 stekkende meter, met een maximale dikte van 297 mm. Hiermee zijn flinke overspanningen te realiseren.
Door de opbouw werken de platen nauwelijks meer. Het grote formaat, de geweldige schijfwerking en de uitstekende statische belastbaarheid zorgen voor volledige ontwerpvrijheid. Het lichte gewicht zorgt voor razendsnel bouwen. De elementen worden prefab geproduceerd wat de kwaliteit verhoogd. Deuren, kozijnen en andere uitsparingen worden meteen al uitgezaagd. Alle elementen sluiten naadloos op elkaar aan.

Ecologisch verantwoord

Ook in Nederland groeit de belangstelling naar puur en ecologisch verantwoord bouwen en daar speelt Finnforest met haar producten goed op in. Finnforest is al vele decennia aanwezig op de Belgische en Nederlandse markt en is één van de belangrijkste leveranciers van gezaagd hout, plaat materiaal en constructieve houtproducten. Ervaring in ecologische houtbouw, uitgebreide bouwkennis, service en betrouwbare levering zijn de kenmerken van het bedrijf.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie