Nieuw datasysteem levert betere prestaties

Legrand Nederland introduceert vernieuwd datasysteem Legrand Cabling System2 (LCS2).

LCS2 kenmerkt zich door een betere performance en meer montagegemak. Dankzij een nieuw ontwikkelde keystone connector is LCS2 nu ook geschikt voor de draagframes van de schakelmaterialen van derden.

 
Daarnaast is het assortiment uitgebreid met een CAT6A systeem en een nieuw aansluitprincipe voor de connector.

Aansluittechniek

Het nieuwe betrouwbare aansluitprincipe voorkomt onder andere dat er te ver wordt onttwist, wat vooral bij hoge (CAT6A) snelheden van belang is. Het aansluitprincipe is echter ook toegepast voor de CAT5e en CAT6 connectoren en de techniek geldt zowel voor de werkplekconnectoren als de connectoren aan de patchpaneelzijde.
Deze nieuwe aansluittechniek verhoogt en verbetert het intuïtief montagegemak, waardoor de monteur in een handomdraai een professionele aansluiting kan maken. Dankzij de compacte connector is het bovendien mogelijk om deze met de juiste radius van de kabels in een ondiepe goot of een compacte vloerdekselset toe te passen.

Montagegemak

Een belangrijke verandering is de extra ontwikkelde keystone connector zodat de LCS2 universeel toepasbaar is. De keystone is leverbaar in CAT5e en CAT6 en is met de nieuwe connectortechniek uitgevoerd. Deze connectortechniek is ook doorgevoerd in het direct inklikbare Mosaic materiaal.

Installatiegemak

Binnen LCS2 is veel aandacht besteed aan het verbeteren van het installatiegemak van de datakasten en patchpanelen. Omdat bijna alle componenten in elkaar worden geklikt, is schroeven niet meer nodig wat veel tijd bespaart. De patchkasten zijn verder aangepast met 19” uitbreekplaten in dak en bodem en nieuwe cablemanagement onderdelen, zoals een externe kabelgeleider en een set van 45 graden voor kabeluitvoer naast de kast. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie