Dynatite afdichtingspluggen toegepast bij afzinktunnel

Het Dynatite systeem van Beele werd onlangs ingezet bij Koreaanse afzinktunnel.

Dynatite afdichtingspluggen van Beele Engineering zijn onlangs ingezet voor het waterdicht afdichten van de afzinktunnel, onderdeel van de Geoje Fixed Link nabij de Zuid-Koreaanse stad Busan.

 
Meer dan 35 jaar geleden startte Beele Engineering met de ontwikkeling en levering van gasdichte afdichtingen voor gasleidingen, waarmee gasexplosies als gevolg van lekkende gasinvoeren konden worden voorkomen.

Test

Voorafgaand aan deze veldapplicatie, werden verschillende tests uitgevoerd om de maximale drukbelasting van de geavanceerde afdichtingsplug te bepalen. De plug werd getest bij een drukbelasting van 1400 kg (14 kN). Om de maximale compressie van de plug te kunnen bepalen, werd de druktest vervolgens met nog hogere belastingen uitgevoerd. Zelfs bij de extreem hoge drukbelasting van 18 kN (overeenkomstig een druk van 27,5 bar) bereikte de profilering van de Dynatite plug nog niet de bulk modulus en kon daarom nog verder worden belast.

Dynatite

Het Dynatite systeem is ontwikkeld voor kabel- en buisdoorvoeringen die aan (plotselinge) extreme drukken worden blootgesteld. De Dynatite pluggen zijn comprimeerbaar, bestand tegen schok- en drukbelastingen van meer dan 10 bar en nemen na de schokdruk hun oorspronkelijke vorm weer aan. De gewenste deformatie bij drukbelasting is te danken aan de hoogwaardige rubbersoort en een speciale profilering van de plug.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie