Opwaardering brandwerende inbouwdozen

FernoPatch kneedmassa dicht inbouwdozen brandwerend af.

Bloem Sealants introduceert FernoPatch, een voorgevormde kneedmassa, ontwikkeld voor het snel en eenvoudig brandwerend afdichten van inbouwdozen.

 
Ronde en rechthoekige inbouwdozen kunnen in bestaande en nieuwe wanden zonder breek- of timmerwerk opgewaardeerd worden zodat brandweerstand gewaarborgd is. Het toepassen van FernoPatch levert bij renovatieprojecten en nieuwbouw tijdswinst op als vervanging van traditionele brandwerende voorzieningen.

Kenmerken

FernoPatch is zelfhechtend en wordt binnenin of over de achterzijde van de inbouwdoos gedrukt en bijgesneden. Met een schroevendraaier worden voor de bedrading en de schroefgaten uitsparingen gemaakt. Extra bedradingen zijn later eenvoudig bij te plaatsen.
Bij brand zal de kneedmassa opschuimen en een dikke koollaag vormen waardoor brand- en rookdoorslag via inbouwdozen voorkomen wordt. FernoPatch is voor enkele en dubbele inbouwdozen getest en gecertificeerd tot 120 minuten, WBDBO volgens NEN 6069. FernoPatch is leverbaar in diverse afmetingen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie