Solide basis voor goed presterende ramen en deuren

BUVA is expert in scharnieren.

Al jaren vormen de BUVA scharnieren een solide basis voor goed functionerende en presterende naar binnen- en naar buitendraaiende deuren en ramen.

 
De scharnieren zijn er in verschillende uitvoeringen variërend van 3 x 3 tot en met 3,5 x 6 inch. Ze zijn leverbaar als inbraakwerend- of nastelbaar scharnier en toepasbaar in woning- en utiliteitsbouw (zowel nieuwbouw als renovatie).
Combinaties van scharnieren met meerpuntssluitingen, espagnoletten en sluitplaten/kommen, toegepast op houten deuren en ramen kunnen een bijdrage leveren aan de in het Bouwbesluit gevraagde prestatie-eisen.

Eenvoudig afhangen en stellen

Het nabestelbare scharnier zorgt voor eenvoudig afhangen van ramen en deuren en levert veel tijdwinst op. Een schroevendraaier is voldoende voor het nastellen bij oplevering en later bij onderhoud.

Door speling te geven aan de bevestigingsschroeven zijn de scharnieren te stellen. Aan de kozijnzijde van het scharnier zijn hiervoor drie slobgaten aangebracht. Vanuit de neutraalstand is het nu mogelijk traploos minimaal 2,5 mm naar links of naar rechts te ’schuiven’. Ook na jaren zijn de scharnieren gemakkelijk na te stellen.

Lagering

Buva scharnieren en paumelles zijn leverbaar in ongelagerde, nylongelagerde en kogelgelagerde uitvoering. Nylonlagers zijn zelfsmerend, onderhoudsvrij en corrosiebestending; kogellagers zorgen voor een grotere draagkracht.

Materiaal en afwerking

Scharnieren en paumelles zijn er in RVS en stalen uitvoering. De stalen scharnieren en paumelles zijn dubbel gegalvaniseerd en voorzien van een topcoat en voldoen ten minste aan klasse 3 van NEN-EN 1670. Om te kunnen worden toegepast in weerstandsklasse 2 en 3 inbraakwerende gevelelementen zijn de inbraakwerende scharnieren en paumelles voorzien van een 18 mm lange dievenklauw.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie