Raamdecoratie en rolluiken verminderen warmte

VELUX rolluiken en raamdecoratie dragen bij aan energiebesparing.

Als de dagen langer worden en de zon sterker kan de temperatuur in een gebouw flink oplopen. Door op een juiste manier gebruik te maken van daglicht, natuurlijke ventilatie en zonwering kan energie worden bespaard en tegelijk een comfortabel woon- of werk

 
Raamdecoratie, zoals verduisterende rolgordijnen of zonwering, biedt de oplossing voor een aangenaam binnenklimaat en levert naast lichtregulering en warmtewering ook een belangrijke bijdrage aan de energiebesparing in een gebouw.

Minder energie

Warmte in een gebouw kan minder worden door ramen overdag te sluiten, net als de raamdecoratie of zonwering. Velux raamdecoratie zorgt voor betere isolatie van dakramen tot wel 34 procent. En buitenzonweringen en rolluiken van Velux zorgen voor een warmtereductie van dakramen tot wel 95 procent. Hierdoor is minder energie nodig om de ruimte te koelen met bijvoorbeeld airconditioning.’s Avonds kunnen de dakramen worden geopend voor natuurlijke koeling en ventilatie.

Automatische zonwering

Een geautomatiseerd systeem zorgt voor een nog efficiënter energiegebruik. De elektrische Velux dakramen en rolluiken (aangestuurd door zonne-energie) zijn vooraf zo te programmeren dat de ruimte ’s nachts wordt geventileerd zodat overdag de warmte binnen beperkt wordt.
Uit onderzoek van TNO blijkt dat automatisch geregelde buitenzonwering een energiebesparing van wel 7,5 procent kan opleveren. Mocht het onverwachts toch gaan regenen, dan sluit het dakraam vanzelf door de regensensor.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie