Koud en warm water met zelfde circulatiepomp

Biral heeft het A-label pompen uitgebreid met 5 nieuwe typen inbouwcirculatiepompen.

Als aanvulling op de A-pompen met gescheiden elektronica introduceert Biral vijf nieuwe inbouwcirculatiepompen voor water van -10 ºC tot +95 ºC. Het betreft de typen A 12 KW – A16 KW.

 
Wat voorheen niet mogelijk was, kan nu wel: met dezelfde pomp kan probleemloos zowel koud als heet water worden gepompt. Bovendien zijn deze pompen standaard geschikt voor water/glycol oplossingen tot 50%.

Magneetmotor

Ook deze nieuwe serie is voorzien van de efficiënte permanent magneetmotor technologie. In combinatie met de elektronische toerenregeling zorgt dit voor energiebesparingen die kunnen oplopen tot 70%. Dankzij deze hoge energiebesparingen hebben ook deze A-pompen energielabel A.

Instelbare regeling

De debieten van deze pompen lopen tot 12 m3/h bij opvoerhoogten tot 110 kPa. Voor de verschillende toepassingen kan de regeling van de pompen ingesteld worden op constante druk, proportionele druk of op een constant toerental. Om vastzitten te voorkomen starten de pompen altijd in het hoogste toerental. 
Voor een nog grotere energiebesparing zijn de pompen uitgerust met automatische nachtverlaging. De externe besturing kan geregeld worden met een optioneel leverbare stuur- of signaleringsmoduul. Om corrosie te voorkomen is aan de buitenzijde een speciale condensbestendige coating aangebracht.
De nieuwe Biral pompen zijn vanaf juni 2010 leverbaar.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie