Meer dakelementen voorzien van gipsvezelplaat

Fermacell gipsvezelplaten zorgen voor meer comfort op zolder.

Het aandeel Fermacell in universele dakplaten groeit explosief: steeds meer timmerfabrieken en producenten van dakelementen zien voordeel in het toepassen van gipsvezelplaten aan de binnenzijde van het dak.

Afwerking

De bouw maakt steeds intensiever gebruik van prefab bouwelementen, zoals dakplaten. Het verhoogt de bouwsnelheid en vermindert de kans op bouwfouten. Kortom, het bouwproces wordt beter beheersbaar. Fermacell zorgt voor nog meer efficiency.
Dakplaten zijn aan de binnenzijde doorgaans voorzien van spaanplaat. In de praktijk blijkt echter dat de aannemer of de bewoner de zolder nadien liever afwerkt met gipsplaten, omdat men daaraan de voorkeur geeft boven spaanplaat. Bij een groeiende aantal dakelementen wordt spaanplaat daarom fabrieksmatig vervangen door Fermacell Gipsvezelplaten.

Extra comfort

Toepassing van Fermacell zorgt voor extra comfort vanwege de geluidswerendheid, brandwerendheid en stootvastheid. De gipsvezelplaten geven stabiliteit aan het dakelement en bieden alle vrijheid in afwerking. Behang, stuc- en schilderwerk kan probleemloos worden aangebracht op de Fermacell Gipsvezelplaten. Daarnaast biedt het financiƫle voordelen. Afwerking achteraf met behulp van rachels en met gipsplaten is immers niet meer nodig.

Zo wordt de zolder dankzij Fermacell zonder veel inspanning een comfortabele leefruimte, afgewerkt in een stijl die past bij de rest van de woning. De nette afwerking van de zolderetage werkt ook nog eens waardeverhogend voor de woning.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie