Geluidabsorberende designverlichting

Merford levert akoestische lampen voorzien van LED verlichting.

De Acusti-LED ziet eruit als een normale lamp in de vorm van een cilinder, maar is in feite een akoestische lamp voorzien van functionele en/of sfeervolle LED-verlichting.

Acusti-LED combineert geluidsabsorptie met verlichting en zorgt voor een esthetische, sfeervolle verbetering van het akoestisch klimaat in o.a. kantoren, winkels, openbare ruimten, entrees, vergaderruimten en horeca.

Uitvoering

Acusti-LED bestaat uit een akoestisch, cilindrisch schuim (baffle) met geïntegreerde LED-verlichting in wit of in kleur. De cilindrische baffle is afgewerkt met verchroomde designarmaturen. De diameter van de baffle is 150 mm, de lengte 450 of 600 mm. Het absorptiemateriaal is brandveilig (EN 13501-1 Brandklasse C), hittebestendig, lichtgewicht en duurzaam.

Uitvoeringen

Er zijn drie verschillende uitvoeringen van de Acusti-LED:

  • diffuus: witte cilinder baffle met gëintegreerde verlichting die de hele baffle een kleur geeft (sfeerverlichting in 16 miljoen kleurtinten);
  • functioneel: cilinder baffle in wit of kleur met aan de onderkant witte verlichting zodat de ruimte of een werkplek functioneel verlicht wordt;
  • combi: combinatie van bovenstaande sfeervolle en functionele uitvoeringen waarbij de baffle altijd wit van kleur is.

De diffuse verlichting is door middel van de bijgeleverde Traxon-DMX controller op twee manieren instelbaar: vastgezet op een kleur naar keuze en automatisch verkleurend op een ingestelde snelheid. De functionele verlichting is met een schakelaar aan of uit te schakelen.

Maatwerk

Merford levert op verzoek ook andere combinaties van geluidsabsorptie met verlichting. Zo kunnen bijvoorbeeld Akuframe plafondpanelen, Akuart wandpanelen en Airrow baffles van voorzien worden van LED-verlichting. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie