Totaaloplossing voor verwarming en tapwaterbereiding

AWB introduceert Het Hybride Wonen met het nieuwe totaalsysteem GeniaHybrid.

AWB, leverancier en ontwikkelaar van totaaloplossingen op het gebied van verwarming en tapwaterbereiding voor de vervangingsmarkt, heeft de GeniaHybrid gelanceerd en introduceert daarmee ‘Het Hybride Wonen’.

 
De GeniaHybrid is een uniek hybride systeem dat bestaat uit een lucht-/waterwarmtepomp en een HR-ketel. Het hele systeem wordt centraal aangestuurd door Dynamische Systeem Intelligentie (DSI). Met deze oplossing kan tot wel 25 procent worden bespaard op de energiekosten. Met de optimale balans tussen de warmtepomp en de HR-ketel kan het voordeel verder oplopen tot een besparing tot 35 procent op primaire energie. Dit betekent eveneens een CO2-reductie tot 35 procent. Deze oplossing is een uitkomst voor labelverbetering van bestaande woningen.

GeniaHybrid

De GeniaHybrid combineert twee technieken: de HR-ketel en de lucht-/waterwarmtepomp. De ketel verzorgt het tapwater en de warmtepomp de ruimteverwarming. De ventilator in de warmtepomp zuigt buitenlucht aan. Hieruit haalt de warmtepomp energie in de vorm van warmte. Deze warmte wordt middels een compressor naar een hogere temperatuur gebracht. Een platenwisselaar draagt dit vervolgens over aan het CV-systeem. Naast verwarmen en tapwaterbereiding behoort actieve topkoeling tot de mogelijkheden. Hiervoor wordt het warmtepompproces omgekeerd. Warmte verlaat via de warmtepomp de woning en gaat op in de buitenlucht.

Dynamische Systeem Intelligentie

De unieke centrale regel- en controlekast met Dynamische Systeem Intelligentie (DSI) stuurt het gehele systeem aan en schakelt indien nodig om de tien minuten naar de lucht-/waterwarmtepomp of de HR-ketel. De DSI berekent namelijk continu de hoogste energie- en kostenefficiëntie: gas via de HR-ketel of lucht (en elektra) via de warmtepomp. Het is mogelijk om de status van alle losse systeemcomponenten en de energieprestatie van het totale hybride systeem op het scherm van de regel- en controlekast uit te lezen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie