VRF multifunctioneel klimaatsysteem

Alklima (Mitsubishi Electric) levert een systeem voor gelijktijdige koeling en verwarming.

Alklima (Mitsubishi Electric) heeft een warmteterugwinningssysteem ontwikkeld, dat gelijktijdig kan koelen en verwarmen, waarbij slechts twee leidingen nodig zijn.

 
VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dit houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit, binnen het systeem kan variƫren. Een VRF systeem bestaat uit een of meerdere buitenunits en meerdere binnenunits. Alle binnenunits zijn uitgevoerd met een elektronisch expansieventiel. Hierdoor kan iedere binnenunit, op basis van het verschil tussen gemeten en gewenste temperatuur, het vermogen individueel per ruimte regelen. Anders gezegd: inblaastemperatuur wordt indirect per unit aangepast aan de vraag in de ruimte. De invertergeregelde (frequentiegeregelde) compressor in de buitenunit kan exact de totale capaciteitsvraag van alle binnenunits leveren.

Y en WY serie warmtepompsystemen

Met het Y systeem kan per ruimte individueel gekoeld, verwarmd of ontvochtigd worden. De gewenste temperatuur en functies (recirculeren, ontvochtigen, verwarmen of koelen) kunnen per ruimte worden ingesteld. Het Y systeem kan worden gecombineerd met luchtverversing en alle mogelijke centrale bedieningen. Het Y systeem wordt aangesloten als een 2-pijps systeem met aftakkingen naar de binnenunits. Ten behoeve van de aftakkingen kunnen koeltechnische T-stukken toegepast worden. Het warmtepomp Y systeem is een omkeerbare warmtepompuitvoering, waardoor het systeem zowel kan koelen als verwarmen. Echter functioneren alle units in de verwarmingsmodus of in de koelmodus.

Het WY systeem functioneert zoals het Y systeem. De buitenunit bij het WY systeem is echter watergekoeld. Door het gebruik van water als thermische bron brengt het WY systeem een aantal unieke toepassingsmogelijkheden. De buitenunits kunnen binnen opgesteld worden en bijvoorbeeld worden aangesloten op een warme/koude bron of koeltoren.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie