Daglichtsystemen alternatief voor dakkapel

Velux levert een passend en goedkoper alternatief.

In plaats van te verhuizen geven steeds meer mensen de voorkeur aan het verbeteren van hun woning. Bij het verbouwen van een zolderverdieping kiest bijna de helft voor een dakkapel of dakraam.

In plaats van het plaatsen van een dakkapel, is een dakraam eenvoudig uit te breiden tot een daglichtsysteem. Het systeem zorgt voor een betere daglichttoetreding, is onderhoudsarmer en goedkoper qua aanschaf- en plaatsingskosten.

Meer daglicht

Een daglichtsysteem van meerdere dakramen is geschikt voor een zolder met een hoge nok en voldoende beloopbaar vloeroppervlak. Het daglichtsysteem dat uit meerdere dakramen bestaat, wordt geïntegreerd in het hellende dak. Hierdoor is de daglichttoetreding wel 200 procent groter dan bij een dakkapel met verticale ramen met een vergelijkbaar glasoppervlak.

Volwaardige daglichtoplossing

Met een daglichtsysteem is de beleving van daglicht in een ruimte groter en kan nog beter gebruik worden gemaakt van passieve zonne-energie. Daarnaast is het een goedkopere oplossing, omdat de dakconstructie minder drastisch aangepast hoeft te worden en kunnen er achteraf eenvoudig nog extra dakramen worden toegevoegd.
Dankzij het aluminium lijstwerk aan de buitenzijde hoeft de buitenzijde nooit geschilderd te worden en is het glaswerk aan de buitenzijde eenvoudig van binnenuit te reinigen. Voor optimaal wooncomfort is het ook mogelijk de daglichtsystemen volledig elektrisch te bedienen met een eenvoudig te gebruiken domotica toepassing.

Zonwering

Velux dakkapellen of daglichtsystemen kunnen achteraf eenvoudig aangepast worden met raamdecoraties en rolluiken. Hiermee kan het daglicht worden gereguleerd of de warmte tot wel 95 procent worden tegengehouden. En ook deze kunnen volledig elektrisch worden bediend.

« Nieuws overzicht