Energiebesparende elektromotoren

Biral anticipeert met EFF1 motoren op Europese wetgeving

Biral heeft haar assortiment In Line centrifugaalpompen EBZ-V uitgebreid met een aantal nieuwe typen en levert ze nu al met EFF1 elektromotoren, die 10% op energie besparen in vergelijking tot ‘old school’ motoren.

IE2

Dankzij de uitbreiding is de capaciteitsrange vergroot naar 100 l/s en opvoerhoogten tot 34 m.w.k. Wat de motoren betreft is de serie EBZ zowel leverbaar met een elektromotor met een vast toerental, als met een energiebesparende motor met opgebouwde frequentieregeling. In het kader van de aankomende Europese wetgeving (2011), zijn de pompen voorzien van een elektromotor met een vast toerental, nu al leverbaar met energiebesparende EFF1 motoren. Deze aanduiding wordt in toekomst aangeduid met IE2. In vergelijking met standaard elektromotoren besparen deze motoren tot 10% op elektrische energie. De In Line centrifugaalpompen EBZ-E met opgebouwde frequentieregeling, zijn standaard al voorzien van EFF1 motoren.

Toepassing

De serie EBZ zijn ééntraps centrifugaalpompen met een gesloten radiaalwaaier en geschikt voor waterige vloeistoffen. Pomp en motor zijn gescheiden met een asafdichting. Het temperatuurbereik ligt tussen de -20 ºC en +120 ºC. Zuig- en persaansluiting hebben dezelfde flensafmeting en liggen in één lijn. De In Line EBZ pompen worden toegepast in koel- en verwarmingsinstallaties of in waterbehandeling en industriële installaties.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie