Firetect Seal pads maken inbouwdozen brandwerend

KLF levert een kneedmassa om inbouwdozen brandwerend af te dichten.

KLF levert Firetect Seal pads, een kneedmassa specifiek bedoelt voor het achteraf snel en eenvoudig brandwerend afdichten van inbouwdozen.

De bij brand opschuimende Firetect Seal pads zijn zeer geschikt voor renovatieprojecten. Met het product worden inbouwdozen in bestaande wanden zonder breek- of timmerwerk opgewaardeerd zodat de brandweerstand is gewaarborgd. Ook bij nieuwbouw levert de kneedmassa tijdwinst op als vervanging voor traditionele voorzieningen.

Brandwerend

Gebouwen worden steeds ingewikkelder door verregaande integratie van installaties. Ze huisvesten daarmee een geavanceerd stelsel van kabelgoten, luchtkanalen, schachten, leidingen en buizen. Deze installatie-elementen doorkruisen veelal de brandcompartimenterende wanden, vloeren en plafonds van een gebouw. Elke sparing in deze brandwerende scheidingen moet adequaat brandwerend worden afgedicht. Dit is meer dan maatwerk, het is naadwerk met oog voor detail. De afdichtingen bij kunststofbuizen, doorvoeringen, sparingen, naden en voegen bepalen daarmee uiteindelijk de feitelijke brandpreventie. Hun aandeel speelt een cruciale rol in het geheel van brandpreventie en kan als essentieel onderdeel niet over het hoofd worden gezien.

Werking

De Firetect Seal pad wordt eenvoudig op of in de inbouwdoos gedrukt en bijgesneden. Met een kleine schroevendraaier worden uitsparingen voor de bedrading en schroefgaten gemaakt. Bij brand zal de kneedmassa opschuimen en een dikke koollaag vormen. Zodoende wordt brand- en rookdoorslag via inbouwdozen voorkomen.

Kenmerken
  • toepasbaar voor inbouwdozen in wanden, nieuwbouw en renovatie;
  • montage aan voor- of achterzijde van inbouwdoos;
  • eenvoudige bijplaatsing, extra bedrading is mogelijk;
  • afmetingen van type S en L zijn resp. ca. 125 x 170 mm en ca. 225 x 225 mm;
  • tot 120 minuten brandwerend;
  • getest en gecertificeerd WBDBO en NEN 6069;
  • duurzaam en milieuvriendelijk.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie