AGC verbetert isolatie glasgevel

AGC heeft zijn isolatiepanelen Thermobel VIP doorontwikkeld.

Niet lang na de introductie van de Thermobel VIP (Vacuüm isolatiepaneel) komt AGC met een uitbreiding van deze serie borstweringspanelen.

Om te voldoen aan de toenemende vraag naar energiezuinige bouw, heeft AGC Heerlen Thermobel VIP verder ontwikkeld, waardoor de panelen nu een U-waarde van 0.15 W/(m2.K) halen, waar dat eerder nog maximaal 0,27 W/(m2.K) was.

Dubbele beglazing

Thermobel VIP is gebaseerd op het principe van de dubbele beglazing. De U-waarde van 0.15 W/(m2.K) wordt behaald door een samenstelling van een buitenruit van 6 mm blank gehard glas, een spouw van 42 mm met daarin een vacuümelement (VIP) van 40 mm, en een binnenruit van 6 mm blank gehard glas. Het aldus ontstane sandwichpaneel is 54 mm dik. Alternatieve oplossingen met een U-waarde van 0.15 W/(m2.K) bestaan uit losse elementen waarbij het isolatiemateriaal alleen al ongeveer 225 mm is.

Structurele uitvoering

Tot nu toe was het niet mogelijk om Thermobel VIP structureel toe te passen zodat de gevel een ‘volglazen’ aanblik krijgt. AGC Heerlen heeft deze toepassing ontwikkeld en inmiddels kan Thermobel VIP, in combinatie met het VGG-systeem van AGC, structureel worden toegepast. Via het VGG-systeem wordt het paneel mechanisch, en niet door verlijming, op de constructie van de gevel bevestigd.

Energiebesparing

Thermobel VIP is een milieuvriendelijke, dubbele beglazing voor borstweringen. Het VIP-paneel is samengesteld uit volledig recyclebare elementen die, dankzij de hoge isolatiewaarde, warmteverlies beperken. Dit zorgt weer voor een lager energieverbruik. Op die manier sluit Thermobel VIP aan bij het bedrijfsbeleid van AGC, dat gericht is op de ontwikkeling van producten die bijdragen aan duurzame ontwikkeling. In combinatie met een excellente doorzichtbeglazing verbetert Thermobel VIP de isolatie van een glasgevel in zijn geheel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie