Perfecte doorstroming dankzij dynamische inregeling

De Broen Ballorex Dynamic combineert de beste eigenschappen van statische en dynamische inregelventielen.

Met de Broen Ballorex Dynamic behoren tijdrovende ventielkeuze en instelprocedures tot het verleden.

De Broen Ballorex Dynamic combineert de beste eigenschappen van statische en dynamische inregelventielen. Deze nieuwe en innovatieve serie van dynamische strangregelventielen werkt onafhankelijk van drukschommelingen in de watertoevoer naar koel- of verwarmingssystemen. Na keuze voor de ontwerpflow en instellen van het ventiel, levert het ventiel de vereiste flow en blijft het systeem in evenwicht, ongeacht drukschommelingen.

Dynamisch en nauwkeurig

De ingebouwde verschildrukmodule zorgt dat de gewenste flow door het ventiel constant blijft. Een innovatieve eigenschap van de Broen Ballorex is dat de flow direct gemeten wordt door het drukverschil over het vaste venturi meetpunt te meten. Dit wordt uitgelezen met een flowmeter. Op deze manier wordt het inregelen van het ventiel nauwkeuriger dan met welk ander ventiel ook.

Geen voor- en nalengte vereist

Het doordachte ontwerp van het ventiel maakt het mogelijk om een snelle, flexibele en ruimtebesparende installaties te maken. Als het ventiel wordt gecombineerd met Broen actuators, mag deze in alle richtingen worden gemonteerd. De instelknop en meetpunten mogen naar beneden wijzen voor eenvoudige bediening en aansluiting van de Flowmeter. De werking en flowmeting wordt niet beïnvloed door de installatie direct voor en na het ventiel, zodat bochten direct aan het ventiel mogen worden gemonteerd.

Kenmerken
  • temperatuurbereik: -20 tot +120 °C;
  • werkdruk: 20 - 400 kPa;
  • flowinstelling DN 15: 27 – 1,400 l/h (drie verschillende cartridges – Low, Standard and High Flow);
  • meetnauwkeurigheid: +/- 3%;
  • drukklasse: PN 25;
  • modulerend of on/off bediend ventiel met automatische flowbegrenzing, of stand-alone automatische flowbegrenzer;
  • media: water, propyleen of ethyleen/glycol mengsels;
  • materiaal: DZR Messing (huis), PPS (cartridge) en EPDM (afdichtingen).
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie