120 Minuten brandwerende draaideuren

Euro-deur introduceert de 120 minuten brandwerende enkele en dubbele draaideur.

Euro-deur introduceert een nieuwe range brandwerende draaideuren die tot wel 120 minuten brandwerend zijn in zowel enkele als dubbele uitvoering.

Door een serie nieuwe testen conform de laatste norm NEN-EN 1634-1 is Euro-deur er in geslaagd haar leveringsprogramma voor brandwerende draaideuren uit te bereiden tot 120 minuten brandwerend.

Traditioneel

Door gewijzigde bouwmethoden en aangescherpte wet- en regelgeving kan een traditioneel kozijn niet zomaar in elk wandtype worden toegepast. Hiervoor heeft Euro-deur een aantal verschillende kozijn varianten uitgedacht en ontwikkeld.
De kozijn typen bestaan in de basis allemaal uit een hoekkozijn dat ingemetseld kan worden. Aangezien dit tegenwoordig weinig meer voorkomt, heeft Euro-deur hier een aantal kozijntypen voor doorontwikkeld en laten testen bij Efectis. Het resultaat is het tegenkozijn, het muuromvattende kozijn en het blokkozijn, waarbij de muuromvattende kozijnen tot een nagenoeg onbeperkte wanddikte kunnen gaan.

Uitstraling

Alle kozijnen en deuren zijn strak vormgegeven en kunnen voorzien worden van diverse soorten hang en sluitwerk, zoals het standaard dag en nachtslot, of de anti-panieksloten met of zonder horizontale paniekbalk. Ook veerscharnieren of deurdrangers behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Desgewenst kunnen de deuren en kozijnen in elke gewenste RAL kleur geleverd worden.

Kenmerken
  • brandwerendheid conform norm NEN-EN 1634-1;
  • tot 120 minuten brandwerend;
  • maatvoering volgens nieuwe bouwbesluit (standaardmaten (b x h) 1000 x 2350 mm en 2000 x 2350 mm);
  • diverse toepassingsmogelijkheden: stalen kader, een metalstud wand, metselwerk of beton;
  • juiste montage door eigen montageteams (in heel Nederland).
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie