Alcoa levert aluminium gevelsystemen met unieke brandwerende eigenschappen.

Alcoa Architectuursystemen speelt een belangrijke rol in het voorkomen van brand in een gebouw.

Het gevelsysteem inclusief de ramen en deuren van Alcoa Architectuursystemen is optimaal getest en goed bevonden op het gebied van brandwerendheid.

Brandveiligheid

Niet alleen de aluminium raam- en deurprofielen (RT 52, RT 62 en RT 72) zijn brandwerend toe te passen, ook het aluminium vliesgevelsysteem AA 100 Q is brandwerend uit te voeren. Naast brandwerende kozijnen en een brandwerende dubbele schuifdeur met schuifautomaat uitgevoerd in de RT 62 hebben sinds vorig jaar ook onze draaikiep-ramen en dubbele deuren de brandwerendheid test prima doorstaan.

Uitvoering

Op basis van de al bestaande eigenschappen van het RT 62 raam- en deursysteem zijn er slechts minimale aanpassingen nodig om de standaard systemen brandwerend te maken. Dit uiteraard met behoud van uiterlijk en de goede prestaties op het gebied van waterdichtheid en isolatiewaarde. Een belangrijk pluspunt is dat de basis van de profielsystemen ongewijzigd blijft, hierdoor ziet u optisch geen verschil tussen brandwerende en niet-brandwerende ramen, deuren en gevels.

Conformiteitrapport

Alcoa heeft in de afgelopen jaren diverse brandproeven in het laboratorium van TNO centrum voor Brandveiligheid/Efectis Nederland B.V. laten uitvoeren. Diverse raam- en deurconstructies (RT 52, RT 62, RT 72) zijn op brandwerendheid beoordeeld volgens NEN 6069:2005. Sinds deze maand zijn de resultaten verzameld in het conformiteitrapport 2010-Efectis-R0266. Dit rapport is op aanvraag beschikbaar. Ook kunt u een vergelijkbaar rapport bij ons opvragen voor brandwerende vliesgeveloplossingen van Alcoa.