Ventil+ nieuwe regelbare ventilatie-unit

Vergrote doorlaat frisse lucht bevordert leefbaarheid binnenruimte.

Velux levert een nieuwe regelbare ventilatie-unit voor haar dakramen: de VENTIL+.

Deze unit levert een vergrote doorlaat van frisse lucht en bevordert daarmee nog meer de leefbaarheid in de binnenruimte. Leefbaarheid is in grote mate afhankelijk van voldoende ventilatie. Velux speelt hierop in door haar producten te voorzien van voldoende ventilatiemogelijkheden. Zo beschikken alle Velux dakramen over een vensterbrede ventilatieklep.

Bouwbesluit

Velux dakramen die voorzien zijn van de VENTIL+ unit laten bijna tweemaal zoveel frisse lucht door dan dakramen met een standaard bovenkap. Bij een raambreedte van 1,34 meter tot wel bijna 11 liter per seconde. De fijnregeling van VENTIL+ werkt conform Bouwbesluit artikel ‘Regelbaarheid’. De ventilatie-unit is traploos regelbaar en toepasbaar op alle zowel nieuwe als reeds ingebouwde Velux tuimelvensters en uitzettuimelvensters. Velux biedt naast de VENTIL+ meer oplossingen op het gebied van natuurlijke ventilatie. Bij uitzettuimelvensters is ook de combinatie van natuurlijke ventilatie aangestuurd met domotica mogelijk via io-homecontrol.

Binnenklimaat

Slechte ventilatie zorgt ervoor dat een toenemend aantal mensen aan allergieën en astma gaat lijden. Gebouwen zonder natuurlijke ventilatie kunnen niet ‘ademen’, waardoor de kwaliteit van het binnenklimaat afneemt. Daarom is natuurlijke ventilatie het speerpunt van een duurzaam leefklimaat. Een natuurlijke luchtstroom zorgt dat vocht, schimmels en allergieën op een natuurlijke manier naar buiten worden geleid, terwijl schone en droge lucht wordt aangevoerd. Zo ontstaat een frisse en vooral gezonde leefomgeving.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie